Šo zupu (pareizāk gan būtu teikt – putru) pirms kāda laika uzgāju šajā blogā. Pagatavoju, man tā ļoti garšoja. Kad gribēju to pēc laika pagatavot atkārtoti, izrādījās, ka recepti neesmu saglabājusi. Nu, nav jau tur nekā sarežģīta un gatavoju tāpat uz aci, bet gribējās atrast, jo neatceros, bija jāpievieno kartupeļi vai nebija. :c)

Tā nu dažas stundas pavadīju rokoties pa blogiem līdz beidzot atradu! Oriģinālo recepti var atrast šeit, bet te pierakstīšu savu īso variantu, lai ir pie vietas un nākamreiz atkal nav jārokas. :c)

Katlā liek 2 1/4 gl. šķelto zirņu, 8 gl. ūdens, 1 sasmalcinātu sīpolu, 1 gl. kubiņos sagrieztas selerijas saknes un tik pat burkānu. Uzvāra un tad uz nelielas uguns sutina apm. 3 stundas. Oriģinālajā receptē ir minēta arī versija, kad gatavo 6 (!!!) h kādā īpašā slow food pagatavošanai paredzētā crock pot, kas drošvien ir populārs ASV. Man daudz par daudz likās jau tās >3 h parastajā zupas katlā. :c) Kad vira ir gatava, pievieno piparus un sāli (k-kur lasīju, ka šķeltajiem zirņiem un lēcām sāli pievieno vārīšanas beigās, kad tie jau ir gatavi, pretējā gadījumā tie ilgi nepaliekot mīksti), un pirms pasniegšanas – kubiņos sagrieztu šķiņķi. Šķiņķa izvēle atkarīga no katra paša vēlmēm un iespējām.

Iespējams selerijas saknes dēļ, kuru, manuprāt, novērtējam un lietojam par maz, zupa ir tiešām ļoti garda!