Ak, tadžina! Tu, kas radusies no zemes dzīlēm! Tu, kas podnieka roku apmīļota un mākslinieka otas izkrāsota! Tu, tadžina, kas uguns sildīta pagatavo dārzeņus un gaļu, saglabājot ikkatra individuālo struktūru un garšu! Tu meistardarbs, kas ļauj pagatavot ēdienu bez taukvielām! Tadžina – kā vēl viens pāris palīdzīgu roku virtuvē, kuras ļauj saimniekiem uz stundu atpūsties un baudīt kvalitatīva, mājās gatavota ēdiena garšas buķeti!

Tadžina, Tavs zvanveida vāks ar romantisko gleznojumu liek justies kā eksotiskas zemes virtuvē! Tavs izturīgais termotrauks ir tik izturīgs, ka ļauj gatavot pat uz atklātas uguns!

Ak, tadžina, paldies par šīm un visām nākamajām vakariņām!

Vienvārdsakot, – beidzot esmu tikusi pie vairākus gadus kārotās Latvijā tapušās marokāņu tadžinas. Vairāk informācijas www.tadzinas.lv Vakar gatavoju tītara gaļas gabaliņus ar dārzeņiem (kartupeļiem, burkāniem, puķkāpostu, tomātiem, papriku, sīpoliem)  un tadžinas garšvielām (sastāvā – kumins, fenhelis, čili, paprika, koriandrs). Eh! Gardi! Šodien gatavošu otru porciju – tītara gaļu ar žāvētām aprikozēm vai plūmēm.

Advertisements